Vefi Koncernen förvärvar Oboya Polen

08-09-2021

Dela på sociala medier

Vefi är en innovativ och marknadsledande producent av förpackningslösningar för växtodlare, framförallt professionella odlare som odlar enligt hydroponic metoden men även till hobbymarknaden (hemodlingsprodukter). Oboya Polen är en ledande tillverkare av plast- och papperspåsar till samma kunder.

Vefi och Oboya Polen har varit affärspartners under en lång tid, där Vefi främst har fokuserat på att producera krukor och krukställ och Oboya Polen på påsar. Genom sammanslagningen kommer Koncernen stärkas ytterligare då båda bolagen har en gemensam ambition, att säkerställa högkvalitativa produkter till våra kunder.

Vefi group har en stark ägare, Pamica, sedan december 2020. ”Pamica är mycket nöjd med förvärvet av Oboya Polen. Förvärvet kommer att stärka Vefis erbjudande till våra kunder på alla våra marknader samt möjliggöra en starkare marknadsnärvaro i Polen. ” säger Johanna Björkner Pernvik, Pamica.

Tillsammans kommer Koncernen att ha 100 stolta anställda i Skierniewice (Polen), Rybnik (Polen), Drammen (Norge) och Sverige (moderbolag). Koncernen har en stark balansräkning, vilket skapar trygghet för ytterligare tillväxt och stabilitet.

”Vi är mycket glada över att vara tillbaka i samma Koncern och ser fram emot ett närmare och framgångsrikt samarbete. Sammantaget har Vefi Koncernen en stabil och stark plattform för att utveckla attraktiva produkter i Polen.” säger Jan Fuglerud, VD Vefi.

Frågor? Vänligen kontakta:

Jan Fuglerud, VD Vefi Group, +47 900 38 304

Lidia Roezner, Platschef Oboya Poland, +48 731 250 589

 

This site is registered on wpml.org as a development site.