STAPP förvärvar Comtris kulfångsverksamhet

10-03-2022

Dela på sociala medier

”Oerhört glada att leverera deras produkter i vår regi”

Det svenska tillväxtbolaget STAPP har med sina miljökulfång hittat hem på i stort sett alla Försvarsmaktens utomhusskjutbanor.
Nu köper man upp Comtris kulfångsverksamhet – och tar nu klivet in på marknader som nyttjar inomhusskjutbanor, däribland Polisen.
– Trycket på skjutbanorna ökar, förklarar Anders Willix, vd för STAPP.STAPP utvecklar och säljer kompletta lösningar för hållbara, säkra och miljövänliga skjutbanor både för inomhus och utomhusbruk. Företagets miljökulfång finns installerat på i stort sett samtliga Försvarsmaktens utomhusskjutbanor. Det är en unik produkt som fångar upp kulorna och håller dem inneslutna utan att påverka naturen.

Nu ökar Eskilstunabolaget sin portfölj genom att förvärva Comtris kulfångsverksamhet – som med sitt beprövade stålkulfång levererat till Försvaret, Polisen och civila kunder runt om i landet i över 30 år. Comtri var först med det nuvarande stålkulfånget med undertrycksventilation och blev beviljade patent i mitten av 90-talet. Dessa kulfång är de mest använda inom svensk polis idag.

Vi är oerhört glada att fortsätta leverera deras produkter i vår regi. I och med uppköpet får vi en full komplett produktportfölj som gör att vi kan vara med på samtliga kommande förfrågningar och agera som en helhetsleverantör inom skjutbanor. Genom förvärvet består vår produktportfölj idag förutom av kulfång även av bland annat vändmål, rörligt mål, ballistiska skydd, mobila kulfång och skjutbås, säger Anders Willix.
– Vi har fått mycket fin respons efter förvärvet från våra gamla och nya kunder som uttrycker att det behövs en pålitlig aktör som kan leverera helhetslösningar för skjutbanor.

Tack vare förvärvet kan STAPP nu både erbjuda granulatkulfång och stålkulfång med en sammanslagen historik och erfarenhet som ingen annan aktör på marknaden är i närheten av. – Marknaden i Sverige är i stort behov av en pålitlig, komplett leverantör med lång erfarenhet av att leverera produkter och tjänster till skjutbanor. Vi ser detta som en stor möjlighet att växa, men samtidigt kunna erbjuda våra kunder fler alternativ för deras skjutbanor, säger Anders Willix.
I och med uppköpet kommer STAPP att intensifiera sin satsning på polismarknaden, där man sedan tidigare redan har ett flertal installationer på gång.
– Fler poliser anställs och de övar mer, vilket ökar trycket på skjutbanorna. Vi ser en mycket god framtidspotential med förvärvet av Comtris produkter, säger Anders Willix.

Torsten Werner, grundare av Comtri och som kommer fortsätta vara kvar inom kulfångsverksamheten som senior advisor, är hoppfull inför framtiden.
– Jag vill att våra produkter ska leva vidare, och att de gör det i ett kunnigt företag som verkligen kan branschen. Tillsammans med STAPP finns all potential för tillväxt, kommenterar han. Comtri kommer att fortsätta med sin övriga verksamhet som tidigare.

För ytterligare information och intervjuförfrågningar:
Anders Willix, vd för STAPP: anders.willix@stapp.se, 070-8483921

This site is registered on wpml.org as a development site.