Pamica säljer Somna AB

15-01-2020

Dela på sociala medier

Pamica AB har idag, tillsammans med sina medinvesterare, tecknat ett avtal med MedCap (publ) AB genom sitt dotterbolag Abilia att sälja samtliga aktier i Somna AB. Det är den första försäljningen i Pamicas första fond efter en innehavstid på knappt 3 år.

Under den tid som Pamica ägt Somna har det utvecklats till ett bolag med en flexibel och effektiv organisation under fortsatt stabil och hög lönsamhet. Ett arbete som gjorts i samarbete mellan Somnas ledning och Pamica.

Somna har under de senaste tio åren etablerat sig som den ledande leverantören av medicintekniskt godkända tyngdtäcken till primärt svenska användare och har en dryg tredjedel av den svenska marknaden. Somna omsatte cirka 40 MSEK 2019 med drygt 30% EBITDA marginal. MedCap genom sitt dotterbolag Abilia tillträder Somna den 31 januari 2020.

”Pamica gick ut i en process om försäljning under hösten 2019 och är mycket glada över att idag tecknat ett avtal med MedCap om försäljning av Somna. MedCap är en strategiskt mycket bra köpare av Somna AB, säger Pamicas VD Jan-Olof Svensson”

”Det är en milstolpe som passeras när Pamica nu säljer sitt första portföljbolag och vi hoppas på en fortsatt bra utveckling för Somna med deras nya ägare, säger Pamicas styrelseordförande Jan Klippvik”

Pamica AB

Pamica är ett riskkapitalbolag som idag driver två PE-fonder, Pamica AB samt Pamica 2 AB. De äger tillsammans nio portföljbolag. Bolaget startades 2016 av grundarna Jan-Olof Svensson och Bengt Jönsson (IMAP) tillsammans med Catella. Hemsida www.pamica.se

För mer information kontakta

Jan-Olof Svensson, Mobil nr 073 3730080, janolof.svensson@pamica.se

Jan Klippvik, Mobil nr 072 5851141, jan@klippvik.se

This site is registered on wpml.org as a development site.