Pamica förvärvar miljöteknikföretaget Logiwaste

28-03-2023

Dela på sociala medier

Pamica Group har förvärvat miljöteknikföretaget Logiwaste International. Verksamheten utvecklar och bygger system för automatisk insamling och hantering av avfall och tvätt genom s.k. sopsug. Slutanvändarna består av sjukhus, bostadsområden, kontorsfastigheter och andra kommersiella verksamheter.

”Logiwaste har ett unikt erbjudande, håller hög teknisk nivå och har en tydlig miljöprofil. Vi är väldigt imponerade av VD Daniel Martinwall och hans medarbetare, som byggt den ”bästa tvåan” på marknaden för sopsugar och skapat en fantastisk plattform för fortsatt tillväxt i Sverige och Norge. Vi kommer stötta bolagets expansion såväl finansiellt som genom ytterligare kompetens på styrelsenivå, kommenterar Jan-Olof Svensson, VD för Pamica Group.

Logiwaste har byggt upp en komplett produkt- och tjänsteportfölj för både stationära och mobila sugsystem. Istället för manuell hantering med tunga transporter mitt i känsliga områden sugs avfallet under mark till en strategiskt placerad terminal i utkanten av ett bostadsområde eller till en terminal i ett sjukhus. Därmed effektiviseras hanteringen samtidigt som hygienen förbättras, närmiljön förbättras och miljöpåverkan reduceras radikalt.

”Vi har kommit långt på vår väg och upplever stort förtroende från våra kunder, men transaktionen med Pamica skapar en enorm fördel som vi delvis saknat under vår uppbyggnadsfas. Vi har nu fått en långsiktig stark ägare, med evig ägarhorisont och som tillför finansiell styrka och strategisk kompetens genom sitt unika industriella nätverk. Det här ger oss ytterligare möjligheter att ta på oss större projekt inom utvalda nischer på våra marknader”, kommenterar Daniel Martinwall, VD för Logiwaste.

"Vi har nu fått en långsiktig stark ägare, med evig ägarhorisont och som tillför finansiell styrka och strategisk kompetens genom sitt unika industriella nätverk."

- Daniel Martinwall, VD för Logiwaste

Om Logiwaste

Logiwaste är ett svenskt miljöteknikföretag grundat 2006. Bolaget bidrar till en bättre totalekonomi, arbetsmiljö, närmiljö och en hållbar framtid genom helhetslösningar inom automatiserad avfalls- och tvätthantering. Bolaget är en av de ledande aktörerna i Norden inom lösningar för automatiserad insamling av avfall för bostadsområden, innerstadsområden och kommersiella fastigheter, samt automatiserad insamling av avfall och tvätt för sjukhus och vårdmiljöer.

Logiwaste är certifierade enligt kvalitetsledningssystemet ISO 9001, miljöledningssystemet ISO 14001, samt ISO 45001 ledningssystem för arbetsmiljö.

This site is registered on wpml.org as a development site.