Pamica förvärvar majoriteten i TV-, bredbands- och telefonileverantören Sappa

02-10-2018

Dela på sociala medier

Pamica 2 AB och medinvesterare har förvärvat tv-, bredbands- och telefonileverantören Sappa. Hasse Svensson som varit vd för Sappa sedan 2007 kvarstår i denna roll. Transaktionen innebär ingen förändring för Sappas kunder eller leverantörer.

”Telekommarknaden befinner sig i en konsolideringsfas i samband med att den storskaliga utbyggnaden av fiber är i det närmaste färdig och erbjudanden inom mobiltelefoni, bredband, telefoni, och TV smälter samman. Nästa steg är tjänsteutveckling på befintlig infrastruktur. Planen är att Sappa även i framtiden skall sträva efter att vara Sveriges kundvänligaste telekombolag, med lokal närvaro och varaktiga relationer med såväl leverantörer som kunder”, kommenterar Jan-Olof Svensson, vd för Pamica.

Sappa erbjuder bredband och telefoni, digital-tv, analog-tv via koaxkabel samt IPTV via fiber till villor och flerfamiljshus och har cirka 400 000 hushåll som kunder i Sverige. Koncernen har under de senaste fem åren uppvisat god tillväxt och omsatte 2017 drygt 310 Mkr med god lönsamhet.

”Vårt starka kunderbjudande, engagerade medarbetare och den kompetens och erfarenhet Pamicas nätverk tillför skapar fantastiska förutsättningar för att ta Sappa till nästa nivå i vår utveckling. Tillsammans kommer vi att utveckla Sappa genom att introducera nya och attraktiva kunderbjudanden, vilket gynnar våra leverantörer och kunder”, kommenterar Hasse Svensson, vd för Sappa.

Sappa förvärvas av Viria OY.

För ytterligare information:

Hasse Svensson
AB Sappa
hasse.svensson@sappa.se
+46 702 33 77 31

Läs mer om bolagen på:
www.sappa.se
www.pamica.se

This site is registered on wpml.org as a development site.