Pamica förvärvar majoriteten i kulfångsföretaget STAPP

18-09-2018

Dela på sociala medier

Pamica 2 AB har förvärvat en majoritetspost i kulfångsföretaget STAPP AB. STAPP tillverkar och säljer miljövänliga och säkra kulfång till skjutbanor som används av bland annat skytteklubbar, polis och militär i främst Sverige och USA. I Sverige är bolaget dominerande leverantör till den svenska försvarsmakten.

I takt med att miljökraven på skjutbanor och miljömedvetenheten i allmänhet ökar skapas efterfrågan på lösningar som säkerställer att potentiella bly- och andra utsläpp i anslutning till skjutbanor motverkas. Kommuner som oftast äger marken där skytteverksamhet bedrivs, är ansvariga för detta. I Sverige ökar därutöver tillväxten genom att försvaret sätter fler soldater i träning via allmän värnplikt och nyanställningar. Marknaden för inomhus skjutbanor förväntas också växa, framförallt inom polisen.

– ”STAPP erbjuder en lösning som är miljövänligt och därmed löser ett stort problem med blyföroreningar vid skjutbanor för samtliga kundgrupper. Vi ser därför goda möjligheter att skapa en större och starkare leverantör av utrustning till skjutbanor genom att bygga vidare på marknader som redan blivit bearbetade. Därutöver finns potential att etablera STAPP på ytterligare marknader. Vi ser fram emot att, tillsammans med bolagets befintliga ledning, attrahera bästa möjliga expertis från bl.a. våra ägare för att ta nästa steg i STAPPs utveckling”, säger Jan-Olof Svensson VD på Pamica.

– ”Genom Pamica får vi tillgång till såväl nödvändiga kompetenser och finansiella resurser som behövs för att vår plan skall förverkligas. Vi ser fram emot att tillsammans med Pamica ta nästa steg och arbeta mot tillväxt, internationalisering och miljövänliga skjutbanor”, säger Marcus Moberg, VD på STAPP.

STAPP, som har huvudkontor i Eskilstuna, har idag fem anställda och omsätter cirka 20 Mkr med god lönsamhet.

Läs mer på:

www.stapp.se/sv/

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Pamica
Jan-Olof Svensson
Tel: 073-373 00 80

STAPP
Marcus Moberg
Tel: 070-200 39 21

This site is registered on wpml.org as a development site.