Pamica förvärvar Delta of Sweden

22-12-2022

Dela på sociala medier

Pamica Group har förvärvat det internationella teknikföretaget Delta of Sweden som är baserat i Halmstad, Sverige. Verksamheten är specialiserad på att utveckla unika kreativa material. Materialen licensieras ut till bland annat globala leksaksdistributörer och aktörer på utbildnings- och terapimarknaderna som använder insatsvaran i egna produkter och varumärken. Tillverkningen sker i den egna anläggningen i Halmstad.

”Delta är ett fantastiskt bolag som vi följt under många år. Vi ser mycket god tillväxtpotential för verksamheten framöver på såväl leksaksmarknaden som på andra marknader där bolagets kompetens kan appliceras. Vi har stort förtroende för Deltas ledning, tidigare ägare och personal och ser fram emot att tillsammans med dessa bidra till Deltas framtida utveckling”, kommenterar Johanna Björkner Pernvik, Investeringsansvarig på Pamica.

Nuvarande ägare och ledning kommer att stanna kvar i samma positioner och fortsätta driva bolaget på samma sätt som idag, under vd Staffan Thuressons ledning.

”Genom transaktionen har Delta fått en långsiktig stark ägare i form av Pamica Group som kommer att hjälpa till att utveckla bolaget ytterligare. Vi får tillgång till ett unikt nätverk och kompetens och resurser att bygga ett ännu starkare och bättre Delta genom ett aktivt styrelsearbete och nya perspektiv på vår verksamhet och våra framtidsmöjligheter”, kommenterar Staffan Thuresson.

Fakta om Delta of Sweden

Delta of Sweden grundades 1997 med en vision om att föra glädjen och leken i sanden på stranden inomhus. Genom flera egenutvecklade teknologier har Delta of Sweden skapat material som har fått stort kommersiellt genomslag. Dessa produkter har även visat sig ha goda terapeutiska egenskaper. Idag är Delta of Sweden ett marknadsledande materialteknikföretag med en stor portfölj av utvecklade material. Nya unika material och produktkoncept förfinas och utvecklas kontinuerligt, ofta i nära samarbete med befintliga och nya kunder.

Genom att arbeta med licenstagare fokuserar Delta of Sweden på innovation, produktion och paketering. Genom hantering av den centrala delen av värdekedjan behåller Delta of Sweden kontrollen över hela produktionsprocessen och de teknologier som används. Modellen leder till korta ledtider mellan innovation och produktion av nya prototyper, samtidigt som man behåller kontrollen över kunnandet.

Slutprodukterna säljs under licenstagarnas varumärken, och skickas från Delta of Sweden som färdigpaketerade produkter eller som bulkprodukter, för slutpaketering med tillbehör hos kund, till licenstagare och distributörer runt om i världen.

This site is registered on wpml.org as a development site.