Pamica förvärvar byrågruppen People People People

31-10-2022

Dela på sociala medier

People People People består idag av nio olika byråer i fyra länder, bland andra Spoon, Oh My, KIT, Post och Trickle. Sammanlagt jobbar drygt 400 medarbetare med allt från strategi och kampanj, till PR och film. Omsättningen 2022 kommer att landa på över en halv miljard. Nu är det klart att PPP tar in företagsgruppen Pamica som investerare för att kunna ta nästa steg i byrågruppens utveckling.

– I en turbulent och osäker omvärld har vi valt att stärka våra finansiella muskler genom att ta in en ny delägare i PPP, passande nog ett nytt P genom Pamica, säger Niclas Wikström, medgrundare av People People People.

– Detta gör vi för att trygga framtiden för våra medarbetare och för att kunna agera på de möjligheter som dyker upp i en tuffare konjunktur och osäker makroekonomi, fortsätter han.

Pamica är en företagsgrupp som skapat ett nätverk av över två hundra investerare som tillsammans med entreprenörerna i de olika portföljbolagen bygger lönsamma bolag med tillväxt i fokus. Pamica omsätter 2,8 mdr proforma 2022 i sina 10 portföljbolag som har ca 1 500 medarbetare.

– Vi har följt People People People länge och vi har samma filosofi om hur man ska driva bolag – människorna i fokus. Vi kallar det “fina bolag” och vi bygger för framtiden tillsammans med entreprenörerna. Vi gillar att grundarna av PPP har en långsiktig ägarhorisont, i Spoons fall är det 24 år sedan de startade, en imponerande resa från fyra personer på en vind till 400 medarbetare i fyra länder och en halv miljard i omsättning, säger Jan-Olof Svensson, grundare av Pamica.

Efter Pamicas intåg är det fortfarande samma medarbetarpartners i People People People som idag. Det sker inga förändringar i ledningsstrukturer, förutom att Pamica kommer ha representation i PPP:s styrelse.

– Det kommer att finnas samma möjligheter för medarbetare att bli partners även i framtiden. Tillsammans med Pamica ska befintliga och framtida medarbetarpartners äga och driva PPP med en lång horisont, säger Anders Ribba, koncernchef i People People People.

This site is registered on wpml.org as a development site.