Pamica-ägda Stapp tecknar kontrakt om 160 Mkr för byggnation av skjutbanor för Polismyndigheten

29-01-2024

Dela på sociala medier

Pamica-ägda Stapp, som tillverkar och säljer miljövänliga skjutbanor, har tecknat kontrakt med Polismyndigheten uppgående till 160 Mkr för byggnation av sju skjutbanor. Projektet är ett av de större i Europa och innefattar en totalentreprenad av kompletta skjutbanor med bland annat konstruktion, målsystem, kulfång samt övrig infrastruktur i anslutning till skjutbanorna. Större delen av leveransen planeras genomföras under år 2024 och 2025.

 

”Uppdraget är en fantastisk bekräftelse på att vi lever upp till de höga krav som ställs på leverantörer till Polismyndigheten. Vi ser vårt uppdrag och vår roll som en viktig pusselbit i Sveriges arbete för ett säkert samhälle och är mycket glada över att vi i tillägg till vår långa relation med Försvarsmakten nu får ett utökat förtroende även hos Polisen”, säger Stapps VD Anders Willix.  

Stapp är dominerande leverantör till Försvarsmakten av miljövänliga skjutbanor, både inomhus och utomhus ochhar sedan tidigare även genomfört uppdrag för Polismyndigheten. I slutet av 2023 förvärvades Eskilstuna Dynamics, EDAB, som tillverkar och säljer mjukvara och hårdvara som används i målsystem på skjutbanor i främst USA. Verksamheterna, som integreras, utgör tillsammans en ledande helhetsleverantör av miljövänliga skjutbanor i Sverige, med försäljning i USA.

This site is registered on wpml.org as a development site.