Pamica AB förvärvar majoriteten i Cupola AB

21-08-2017

Dela på sociala medier

Cupola är en rikstäckande och ledande aktör inom systematiskt brandskyddsarbete och täcker in alla områden från produkter till tjänster och utbildningar. Cupola erbjuder allt från brandlarm, rökluckor, brandskyddsdokumentation, utbildningar, installation och service av brandskydd m.m.

Cupola gör offentliga och företagsmiljöer rätt förberedda för brand, utrymning och oförutsedda händelser med hjälp av skräddarsydda, kompletta lösningar.

– ”Vi är väldigt glada över detta förvärv. Vi ser Cupola med sitt breda erbjudande av tjänster och produkter som en mycket intressant aktör på denna spännande marknad. Bolagets IT-verktyg för systematiskt egenkontrollarbete med enkelhet för kunden i fokus gör att Cupola är långt framme inom digitalisering vilket vi ser som en konkurrensfördel. Att gruppen redan idag finns representerade i ett flertal regioner i Sverige ser vi som en bra bas att utvecklas vidare från. Det finns fortsatt potential för tillväxt av volym och lönsamhet både genom organisk tillväxt och förvärv”, säger Jan-Olof Svensson på Pamica

Cupola startades av Stefan Johansson för ca 25 år sedan med försäljning och sedan även tillverkning av självlysande skyltar. Fokus var redan initialt mot brandserviceföretag. Under bolagets utveckling har både produktsortimentet breddats och sedan drygt 10 år har Cupola ett heltäckande erbjudande inom systematiskt brandskydd. Stefan kvarstår som största enskilda ägare i Cupola näst efter Pamica.

– ”Det här är ett mycket spännande steg i vår utveckling. Efter en kraftig tillväxt senaste åren, dels organiskt men också via förvärv, kom vi fram till att vi behövde ta ytterligare ett steg för att nå den nivå vi önskar. Genom att få en finansiellt stark ägare med stor erfarenhet av strukturarbete i kombination med affärs- och organisationsutveckling ser vi stora möjligheter att nå den nivån vi strävar efter. Som småföretagare och entreprenörer uppskattar vi dessutom att få in en finansiell ägare som har egen erfarenhet från aktivt entreprenörskap”, säger Fredrik Weiss, VD för Cupola AB.

Cupola har idag ca 115 anställda, omsätter runt 150 Mkr med god lönsamhet. Läs mer på www.cupola.se

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Pamica AB
Jan-Olof Svensson
Tel: 073-373 00 80

Cupola AB
Fredrik Weiss
Tel: 070-312 68 02

This site is registered on wpml.org as a development site.