Pamica AB förvärvar kaffekoncernen Beans!

29-11-2016

Dela på sociala medier

Pamica AB har tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i kaffekoncernen Beans. Förvärvet är det första av ett antal planerade investeringar i svenska onoterade bolag.

Kaffebranschen är en av flera utvalda branscher Pamica fokuserar på.

– ”Det är med stor tillfredsställelse vi gör vårt första förvärv. Vi ser Beansgruppen som marknadsledande inom sitt segment med en bra plattform för fortsatt tillväxt. Det finns en enorm potential för tillväxt av både volym och lönsamhet och därmed etablera bolaget som en av de största aktörerna i Sverige”, säger Pamicas grundare Jan-Olof Svensson.

I samband med förvärvet gör ett välkänt namn comeback, Georg Möller, med långvarig erfarenhet av kaffebranschen, grundare av Coffee Queen och investerare i Pamica. Han kommer verka som industriexpert och ordförande i Beansbolagen.

– ”Det känns inspirerande att bredda mitt engagemang i den bransch där jag en gång startade på 1970-talet. Jag har mycket god kunskap om Beans. Det är ett idealiskt bolag för Pamica och vi ser verkligen fram emot en tillväxtresa som vi är övertygade om kommer bli fantastisk”, säger Georg Möller.

I förvärvet ingår varumärkena Beans och Kaffebönan med verksamheter i Stockholm, Göteborg och Borlänge samt Beans Finans AB. Tillträde sker 15:e december 2016.

– ”Vi har arbetat hårt med att identifiera den idealiske köparen av Beansgruppen. Med Pamica har vi hittat rätt och får nu en finansiellt stark ägare som kombinerar traditionell kompetens med aktivt entreprenörskap på ett mycket bra sätt”, säger Rikard Hammar, en av tre grundare och nuvarande ordförande i Beansbolagen.

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Pamica AB

Jan-Olof Svensson
073-373 00 80

Georg Möller
070-590 06 75

Beans AB

Rikard Hammar
070-321 69 50

Hans Höglund
070-688 21 50

Beans AB etablerades i Stockholm 2002 och har sedan dess utökat med Beans Väst AB (Göteborg), Kaffebönan Handels AB (Borlänge) och det interna finansbolaget Beans Finans AB. Beansgruppen har 43 anställda och omsätter knappt 100 Mkr 2016.

Personalens kunskap om kaffe, kaffemaskiner, kundbehov och smak har varit en av två dominerande framgångsfaktorer sedan starten. Konceptet Garanterad Smak är under ständig utveckling och utgör stommen i Beansgruppens mycket höga kundnöjdhet. Kvitton på detta är, förutom de årliga kundenkäterna, bland annat guld eller silver i Coffee Professionals Cup 2013-2015 och nordisk mästartitel i Coffee Professionals Cupping Championship 2016.

År 2007 inledde Beans ett extraordinärt miljöarbete i syfte att bli ledande även inom detta område. Klimatpåverkan minimeras i alla led Beans är verksamma inom. Den mäts kontinuerligt och utmanas ständigt. Sedan starten har klimatpåverkan från verksamheten reducerats med ca 2/3-delar. Den del som blir kvar klimatkompenseras varje år. Sedan 2009 kompenseras även den påverkan som kundernas kaffemaskiner genererar i form av elförbrukning. Beans var finalist i Swedbanks Hållbarhetspris 2010 och Beansgruppen är miljöcertifierad enligt ISO 14001.

This site is registered on wpml.org as a development site.