Pamica AB förvärvar Absortech AB

16-01-2017

Dela på sociala medier

Den 16 januari 2017 meddelade Absortech AB, världsledande inom lösningar som förhindrar fuktskador, och Pamica AB, ett nyetablerat svenskt investereringsbolag, att ett slutligt avtal tecknats enligt vilket Pamica AB förvärvar en majoritetsandel i Absortech AB. Företaget förvärvas av en grupp investerare, inklusive Thomas Johansson, grundare och VD, som kommer att behålla en andel som den näst största ägaren.

”Jag är mycket stolt över att tillkännage detta nya ägande med Pamica AB. Den entreprenörsanda som kännetecknar Pamica AB är en viktig tillgång som vi tror kommer att bidra till snabbare tillväxt. Marknadsmöjligheterna är enorma och vi är glada att bygga upp varumärkeskännedom tillsammans med Pamica AB”, säger Thomas Johansson, Absortechs VD och grundare.

”Investeringen i Absortech AB är baserad på ett samarbete med ett framstående ledningsteam som har alla grundläggande förutsättningar för att öka globala marknadsandelar. Vi är glada över att hjälpa till att utvidga plattformen under vårt ägande. Med Absortechs globala position och starka erbjudande och med vårt breda nätverk och expertis kommer vi tillsammans att kunna påskynda tillväxtkurvan”, kommenterar Jan-Olof Svensson på Pamica AB.

Absortech AB är experter inom lösningar för att förhindra fuktskador sedan 1991, med huvudkontor och produktion i Sverige, produktions- och försäljningskontor i fyra länder och distributörer i mer än 50 länder. Absortech AB erbjuder ett brett utbud av fuktabsorbenter för både containrar och paket, anpassade efter olika behov. En gemensam egenskap är fullständig anpassning till de tuffa förhållandena under containertransporter genom flera klimatzoner. H&M, Ford, Mercedes och Clas Ohlson är några av Absortechs största kunder. Under ett par år har Absortech konsoliderat sin struktur och samtidigt visat en omfattande CAGR (årlig tillväxttakt) med bibehållen lönsamhet. Omsättningen 2016 uppgick till 83 Mkr och Absortech har cirka 80 anställda.

Pamica AB bildades av en grupp svenska entreprenörer. Pamica AB och deras breda nätverk tillhandahåller industriell expertis genom aktivt engagemang i styrelser och projekt och skapar värde för aktieägare och investerare genom investeringar i onoterade och mogna tillväxtföretag, främst genom buyout-strukturer. De entreprenörer som är förknippade med Pamica har en bakgrund i investeringar eller som affärsmän i ledande positioner inom relevanta branscher och segment. Transaktionen med Absortech är Pamicas andra investering.

För mer information kontakta:

Thomas Johansson, CEO Absortech Group, +46 708 70 46 72

Jan-Olof Svensson, Pamica AB, +46 733 73 00 80

This site is registered on wpml.org as a development site.