Pamica 2 AB förvärvar majoriteten i Ställning Karlskoga AB

06-07-2018

Dela på sociala medier

Ställning Karlskoga är det ledande e-handelsbolaget inom branschen för byggnadsställningar och tillbehör i Sverige. Bolaget erbjuder byggnadsställningar till hemmafixare, företag och hantverkare där ett antal paketlösningar på fasad- och rullställningar är framtagna och som underlättar för kunderna.

– ”Det är med stor glädje vi gör detta förvärv med Ställning Karlskoga där vi tillsammans kan utveckla bolaget till fortsatt framgång. Vi ser möjligheten att skapa en större och starkare e-handelsaktör inom byggnadsställningar och kompletterande produkter genom en fortsatt utveckling av bolagets digitala närvaro och smarta betal- och logistikflöden. Vi ser även möjligheten för att ytterligare komplettera och bredda nuvarande produktutbud samt ge tillgång till internationella marknader genom tilläggsförvärv”, säger Jan-Olof Svensson VD på Pamica.

Mats Jansson och Martin Cedervall grundade tillsammans Ställning Karlskoga under 2008 och har drivit upp bolaget till den ledande aktörer inom försäljning av ställningar och tillbehör på nätet till privatpersoner och företag. Visionen och målsättningen har hela tiden varit att erbjuda konsumentmarknaden snabba leveranser av ställningar till konkurrenskraftiga priser och därmed fånga upp de stadiga strömmarna av kunder som migrerar till e-handel från den fysiska handeln och kunderna som ser fördelarna med att köpa en byggnadsställning istället för att hyra. Mats och Martin har stor entusiasm att växa bolaget och kvarstår som största enskilda ägare i Ställning Karlskoga.

– ”För att kunna ta Ställning Karlskoga till nästa nivå och ta marknadsandelar nationellt men framförallt internationellt gynnas vi av en stark ägare som Pamica, med starka strukturella och finansiella resurser, men framförallt ett gigantiskt nätverk med erfarenhet från bl.a. e-handel och internationalisering. Vi ser fram emot att tillsammans med Pamica arbeta mot tillväxt och internationalisering” säger Mats Jansson grundare på Ställning Karlskoga.

”Ställning Karlskoga går en spännande framtid till mötes. Svensk e-handel växer snabbt som en tydlig effekt av fortsatt förflyttning av kunder från traditionell handel mot e-handel. Pamica ser möjligheten att kunna tillföra kompetens och erfarenhet från e-handel, byggbranschen och internationalisering. Med den kompletterande kompetensen och erfarenheten men framförallt baserat på Ställning Karlskogas entreprenörsrika anda som finns idag, kan vi tillsammans bilda en unik och stark plattform för ytterligare tillväxt och ta stora marknadsandelar i Sverige men även internationellt”, avslutar Jan-Olof Svensson.

Ställning Karlskoga har 5 anställda, omsätter runt 85 Mkr med god lönsamhet.

Läs mer på:

www.stallning.se

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Pamica AB
Jan-Olof Svensson
Tel: 073-373 00 80

Ställning Karlskoga AB
Mats Jansson
Tel: 0586-53001

Martin Cedervall
Tel: 0586-53017

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.