Pamica 2 AB förvärvar majoriteten i Micropol Fiberoptic AB

19-06-2018

Dela på sociala medier

Micropol Fiberoptic AB är ett av Sveriges äldsta företag inom fiberoptikbranschen. Företaget är ett bland världens mest erfarna företag när det gäller fiberoptiska tillämpningar för krävande miljöer.

Applikationer för tunga industrier såsom gruv, skog och offshore, samt militära kabelsystem, är några exempel på områden där Micropol Fiberoptic är världsledande.

– ”Vi är väldigt glada över detta förvärv. Vi ser Micropol Fiberoptic med sin nischade och extremt djupa kompetens av tjänster och passiva fiberoptiska produkter som en mycket intressant aktör på denna spännande globalt växande marknad säger Jan-Olof Svensson VD på Pamica.

Micropol är ett familjeföretag som grundades i slutet på 80-talet av Anders och Gerd Andersson. Företaget ligger i Åled, cirka en mil norr om Halmstad. Micropol är ett av segmentets mest erfarna företag vars produkter kännetecknas av dess höga kvalité och gedigna hantverk. Företagets specialitet är att ta fram lösningar för passiva fiberoptiska nät men även fiberoptiska kontakter till telecom, data kommunikation och TV sändningar. Oavsett applikation, finns kunskap och kapacitet att tillverka fiberoptiska produkter antingen enligt kundens specifikationer eller genom utvecklingsarbete tillsammans med kunden. Bröderna; Mikael och Patrik kvarstår som största enskilda ägare i Micropol, näst efter Pamica.

– ”Det här är ett mycket spännande steg i vår utveckling säger Mikael och Patrik Andersson. Vi ser fram emot nationell såväl som internationell expansion tillsammans med kompetensen som Pamica bidrar med. Vår ambition är att växa samtidigt som vi bibehåller den entreprenöriella familjeandan.”

Vid förvärvet har en professionell styrelse tillsatts med djup bransch samt affärskompetens lett av Vartan Vartanian fd President Industrial Market AB SKF.  ”Jag är mycket glad och stolt över att, tillsammans med styrelsen, stötta och arbeta med företagsledningen för att uppfylla den ambitiösa tillväxt och internationaliserings plan som är framtagen” säger Vartan Vartanian styrelsens ordförande

Micropol Fiberoptic har 22 anställda, omsätter runt 60 Mkr med god lönsamhet. Läs mer på www.micropol.se

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Pamica AB
Jan-Olof Svensson
Tel: 073-373 00 80

Micropol Fiberoptic AB
Mikael Andersson
Tel: 070-939 23 30

Patrik Andersson
Tel: 070-939 23 32

This site is registered on wpml.org as a development site.