Ny VD på Stapp

08-06-2020

Dela på sociala medier

Anders Willix har anställts som ny VD på STAPP och börjar den 8 juni 2020.

Stapp tillhandahåller skjutbaneutrustning till främst Försvarsmakten och Polismyndigheten. Anders ersätter Marcus Moberg Velin, tillika brorson till grundaren Gerth Moberg, som kommer att fortsätta arbeta inom bolaget som ansvarig för försäljning och affärsutveckling, utöver sitt engagemang som delägare och styrelsemedlem.

Anders Willix har lång erfarenhet från Försvarsmakten med ca 15 år som Yrkesofficer vid Amfibieregementet. Anders lämnade Försvaret 2012 och har sedan dess arbetat i flera ledande positioner, både som VD och Operations Manager.

– Vi är oerhört glada över att vi har lyckats rekrytera Anders som ny VD för STAPP med tanke på hans gedigna bakgrund inom både det militära och det affärsmässiga inom den civila marknaden. Vi ser fram emot att under Anders ledning växa och utveckla Stapp enligt en affärsplan som både ägare och styrelse står bakom, säger Jan Klippvik, Ordförande i STAPP och ordförande i Pamica 2 AB (huvudägare i STAPP)

STAPP är ett lönsamt Eskilstuna-baserat bolag med 5 heltidsanställda som i snitt de senaste åren har omsatt ca 20 Mkr med god lönsamhet. Företaget leverera olika typer av produkter till Försvarsmakten, främst kulfång och kringutrustning till skjutbanor för både inomhus- och utomhusbruk. STAPP utför även underhåll av Försvarsmaktens skjutbanor och innehar ett flertal patent på marknadsledande innovationer.

– STAPP har en mycket spännande framtid och det lockar verkligen att arbeta med en produkt som bidrar till en bättre miljö. Genom min breda erfarenhet och kunskap från Försvarsmakten i kombination med mina affärsmässiga erfarenheter ser jag med spänning fram emot att kunna förverkliga den affärsplan som ägare och styrelse har satt upp, säger Anders Willix i en kommentar till sin nya roll som VD för STAPP.

För mer information kontakta Jan Klippvik, jan@klippvik.se alt 072 585 1141

This site is registered on wpml.org as a development site.