Micropol tecknar nytt ramavtal med Försvarets materielverk

22-02-2023

Dela på sociala medier

Micropol Fiberoptic och Försvarets Materielverk (FMV) har idag tecknat ett avtal om leveranser av fälttaktisk fiberoptik till Försvarsmakten. Kontraktet som sträcker sig över 3 år med förlängningsoptioner på upp till 7 år, har ett totalt kontraktsvärde om 178 mkr.

Micropol Fiberoptic har lång erfarenhet av att leverera fälttaktisk fiberoptik till FMV och Försvarsmakten och genom det kontrakt som nu tecknats säkerställer FMV fortsatta leveranser.

Kontraktet innebär behov av nyanställningar i Micropol Fiberoptics produktionsenhet i Åled med upp till 10 personer under 2023.

 

För mer information

Vänligen kontakta Micropol Fiberoptics VD Peter Ljungkvist på p.l@micropol.com or +46 (0)733 393 148.

 

Om AB Micropol Fiberoptic

Micropol grundades 1988 av Gerd och Anders Andersson i Åled utanför Halmstad där bolaget fortsatt har sin huvudsakliga verksamhet. Anläggningen i Åled sysselsätter 33 personer. Säljkontor finns i Stuttgart, Tyskland och i Edgweater utanför Washington, USA. Micropol Fiberoptic levererade varor och tjänster till ett värde av 66,6 mkr 2022 varav 28% till kunder utanför Sverige. AB Micropol Fiberoptic ingår i företagsgruppen Pamica Group AB, med huvudkontor i Halmstad. Vi bygger vår framgång på unik teknik. Vårt namn ”Micropol” kommer från mikropolering – vi polerar fiberoptiska ändytor med en precision som gör att de dämpar mindre och kan överföra större datamängder än någon annan leverantör på marknaden. Våra kunder återfinns i ett flertal kundsegment, där det största är försvar & säkerhet. Vi levererar även till den civila sektorn, bl.a. till olika typer av nätverks- och industrikunder.

Mer information finns på https://micropol.com/sv/

This site is registered on wpml.org as a development site.