Micropol tecknar nytt kontrakt med BAE Systems Hägglunds

02-11-2023

Dela på sociala medier

Micropol Fiberoptic och BAE Systems Hägglunds har tecknat ett kontrakt om leveranser av fälttaktisk fiberoptik. I anslutning till kontraktet placerar BAE Systems Hägglunds betydande order hos Micropol Fiberoptic för leveranser fram till 2028.

Ordern kommer att produceras i Micropol Fiberoptics produktionsenhet i Åled utanför Halmstad och adderar betydande volymer till redan tecknade kontrakt med BAE Systems Hägglunds. ”Ordern är ett viktigt kvitto på vårt utmärkta samarbete med BAE Systems Hägglunds”, säger Micropols VD Peter Ljungkvist. ”Digitaliseringen av försvarsförmågan i Europa och Nordamerika är högt prioriterad och Micropols position inom detta område är stark, vilket bl.a. de återkommande kontrakten med BAE Systems Hägglunds är ett bevis för”.

Om BAE Systems Hägglunds: BAE Systems är en ledande global försvarsmaterielkoncern som har ungefär 88 000 anställda över hela världen. Företaget levererar ett komplett utbud av produkter och tjänster för luft, mark och marina styrkor, såväl som avancerad elektronik, säkerhets- och IT-lösningar och supporttjänster. BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Produkter är bl.a. medeltunga stridsfordon, bepansrade terrängfordon, stöd och support samt el hybrida drivsystem.

This site is registered on wpml.org as a development site.