Micropol levererar FALCON till Holländska flygvapnet

06-12-2019

Dela på sociala medier

Det första bilaterala avtalet kring försvar och handel mellan Holland och Sverige tecknades redan 1614.

Idag är försvarssamarbetet länderna emellan mycket gott och det är därför glädjande att Micropol nu blivit utvalda att leverera FALCON-tekniken till det holländska flygvapnet. Detta tack vare FALCONs överlägsna optiska egenskaper, men också med hjälp av SurCom International, som representerar Micropol i Holland.

SurCom International är systemintegratörer, specialiserade på övervaknings- och ledningssystem. Holländska försvaret är en stor kund men man levererar också lösningar till andra aktörer inom försvar och säkerhet. Micropol är teknikledande inom passiv fiberoptik och har samarbetat med svenska försvarsmakten sedan 1990. Tillsammans kommer Micropol och SurCom att förse holländska flygvapnet med mobila CPU-enheter utrustade med bl.a. 6 st FALCON 2-kanalkontakter.

”Samarbetet med SurCom är en viktig del av vår strategi att nå fler internationella kunder, framförallt i Europa, Mellanöstern och Nordamerika” sägen Micropols VD Peter Ljungkvist.

SurCom International är en välkänd systemintegratör i Holland och används flitigt av holländska försvaret. Med hjälp av en noga utvald portfölj av produkter, har man etablerat goda samarbeten med några av världens främsta varumärken inom försvarssegmentet.

”När holländska försvarsmakten beställer kundanpassade systemlösningar, lägger vi stor vikt vid valet av underleverantörer. Att kunna anskaffa militär utrustning och komponenter från europeiska tillverkare, där vi även tillåts inspektera tillverkningsprocessen, är en stor fördel för SurCom som strävar efter långsiktiga och uthålliga affärsrelationer. Samarbetet med Micropol har fungerat utmärkt från första dagen och vi är mycket nöjda”, säger Michel van der Hartt, Technical Account Manager på SurCom.

Läs mer om SurCom här

Läs mer om Micropols erbjudande till försvarssegmentet här

This site is registered on wpml.org as a development site.