Micropol lanserar nytt mätinstrument till Försvarsmakten

27-11-2019

Dela på sociala medier

Micropol har en lång relation till Försvarsmakten och har sedan 1988 utvecklat ett flertal produkter och system för fiberbaserad kommunikation i fälttaktisk miljö.

Ett av de senare exemplen är expanded beam-teknologin FALCON, som inte bara har den högsta optiska prestandan i världen, utan också är värdens minsta 12-kanaliga system för kommunikation i tuffa miljöer.

Nu lanserar Micropol Fiberoptic en ny serie mätinstrument, där de första enheterna nyligen levererades till Försvarsmakten. Syftet är att snabbt och i fältmiljö, kunna avgöra om kablaget är intakt och redo att användas. Instrumentet är robust, kan användas utan utbildning och mäter 12 kanaler simultant i realtid. Om aktiv batteritid på 5 timmar och stand-by på 10 timmar inte är nog, kan instrumentet laddas i t.ex. ett fordon. Uppladdningstiden är bara 3 timmar.

”Det är glädjande att Micropol återigen får förtroendet att förse Försvarsmakten med utrustning och system som stärker försvarets fälttaktiska förmåga” säger Patrik Andersson, ansvarig för försvarssegmentet hos Micropol. ”Mätinstrumenten är baserade på FALCON-teknologin, men är kompatibla med andra expanded beam system på marknaden. Eftersom behovet av ett instrument av denna typ är stort även i andra länder, kommer vi även att marknadsföra det internationellt, via våra partners utomlands. Troligen kommer det också att användas i industrimiljö där expanded beam teknologi används, t.ex. i gruvor.”

Läs mer om Micropols erbjudande till förssvarssegmentet här

This site is registered on wpml.org as a development site.