M&A Analyst till expansiva Pamica

23-03-2022

Dela på sociala medier

Välkommen med din ansökan till  M&A Analyst till expansiva Pamica – Poolia

Om tjänsten
Du erbjuds en utvecklande och självständig tjänst i en koncern som kännetecknas av tillväxt, utveckling och professionalism. Du kommer att få en viktig roll i arbetet med att bygga upp Pamica till nästa fas. Tillsammans med teamet på Pamica fyller du en viktig funktion för att accelerera och leverera på Pamicas förvärvsagenda.

I dina arbetsuppgifter och ansvarsområden ingår:

• Genomföra marknadsanalyser för att identifiera tillväxtmöjligheter
• Genomföra bolagsanalyser för att identifiera och utvärdera förvärvsobjekt
• Kontakta potentiella förvärvsobjekt
• Värdering, finansiell analys och modellering
• Bistå och koordinera due diligence arbete
• Genomföra specifika arbetsströmmar vid due diligence
• Deltaga i förhandlingar bland annat gällande kommersiella aspekter och legal dokumentation
• Ta fram beslutsunderlag för förvärv och investeringar
• Uppföljning av tidigare förvärvade verksamheter och delägda verksamheter
• Bidra med stöd på projektbasis till Pamicas olika operativa bolag.
• Kontinuerligt delta i att uppdatera M&A teamets strukturkapital och arbetsprocesser
• Ta fram presentationer till koncernledning och styrelse

Tjänsten är placerad i Halmstad och innebär vissa resor, företrädesvis inom Norden.

Du ingår i ett M&A team med fyra medarbetare.

Vem är du?
Du har en relevant högskoleutbildning, gärna med en riktning mot ekonomi, finansiering eller redovisning.

Du har 1-3 års arbetslivserfarenhet och gärna erfarenhet från att arbeta med förvärv, transaktionsrådgivning och/eller företagsanalys.

Vi vill att du har en god förståelse för finansiellt analysarbete och bolagsvärdering samt att du har god kunskap om hur resultaträkning, balansräkning och kassaflöde hänger ihop.

Tjänsten kräver att du har mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint samt tidigare erfarenhet av finansiell modellering.

Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Vi värdesätter om du har en initiativtagande personlighet som har förmåga att lära sig nya arbetsuppgifter snabbt, stundtals är det högt tempo med flera parallella projekt.

För att trivas i denna roll ser vi att du vill jobba i en miljö där affären står i fokus och förvärv och förändring är vardag. Du bör vara strukturerad, självgående, analytisk, noggrann och kommunikativ. Du är trygg i din egen kompetens och en framåtriktad och driven person som främjar ett trivsamt och öppet klimat. Du är affärsmässig och ansvarstagande samt har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. I ditt arbete har du ett öga för detaljerna samtidigt som du har en god överblick över helheten.

Om verksamheten
Pamica är en grupp svenska entreprenörer som med sitt breda nätverk, industriella kompetens och affärsmannaskap deltar aktivt i styrelsearbete och i olika projekt. Vi skapar värde för aktieägare och investerare genom engagemang och kapital i onoterade och finansiellt välmående bolag.

Pamica förvärvar och utvecklar entreprenörsledda bolag med målsättning att skapa fina bolag och hög avkastning till ägarna.

Pamica arbetar aktivt – i nära partnerskap med entreprenören –med att utveckla och coacha investeringar för att skapa förutsättningar för tillväxt, effektivisering, marginaloptimering, organisationsutveckling, uppföljning, tilläggsförvärv och strategisk positionering. Vår primära målgrupp är familjeföretagaren eller ensamföretagaren som står inför en ägarförändring. Bolagen ska vara välskötta och historiskt lönsamma med en tydlig tillväxtagenda.

Koncernen Pamica omsätter ca 1,6 Mdr kr och förvaltar ca 750 Mkr.

Tjänsten som M&A Analyst inom Pamica är en tillsvidareanställning och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid. Vi erbjuder även viss möjlighet att arbeta hemifrån om du vill detta.

Välkommen med din ansökan till  M&A Analyst till expansiva Pamica – Poolia så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

This site is registered on wpml.org as a development site.