Husvård Group Norden AB förvärvar Tectorius AB

28-02-2023

Dela på sociala medier

Det Halmstadbaserade företaget Husvård Group Norden AB, en del av Pamica Group AB, erbjuder sedan drygt två år tillbaka ett antal olika tjänster till villaägare främst inom fönsterputs, takrengöring och takmålning. Det första förvärvet som gjordes var Eriks fönsterputs i Sverige AB och Takteam i sydost AB, och därefter har ett antal tilläggsförvärv genomförts inom samma tjänsteområden.

Takteam i sydost AB, som är ett helägt dotterbolag till Husvårdsgruppen, är idag marknadsledande i Sverige inom takrengöring och takmålning till villaägare. Årligen utförs tjänster till närmare 3 000 kunder och vi behandlar därmed närmare 600 000 kvm tak för privata kunder i främst södra Sverige. Bolaget har en fortsatt hög tillväxttakt och god lönsamhet med ambition att växa vidare i Sverige.

Vi har idag glädjande fått möjligheten att förvärva Tectorius AB, i syfte att erhålla kompletterande affärsvolym, geografisk expansion och att ytterligare förstärka vår marknadsposition. Tectorius startade 2006 med grundaren Josef Demirels vision om att erbjuda takrengöring och takmålning med ambition om att förlänga takets livslängd. En tjänst som blivit mer och mer eftertraktad.

Tectorius med sina nyckelpersoner har lång erfarenhet och viktig kompetens att tillföra Husvårdsgruppen. Tectorius omsatte 2022 över 30 miljoner kronor med god lönsamhet. Josef Demirel och övriga nyckelpersoner kommer efter förvärvet att fortsätta vara verksamma i Husvårdsgruppen.

– Tectorius med Josef som grundare och övriga anställda hälsas varmt välkomna till Husvårdsgruppen. Josef har byggt upp sin verksamhet på ett mycket framgångsrikt och kvalitetsorienterat sätt i Jönköping med omnejd. Tillsammans kan vi utveckla våra verksamheter och nå gemensam framgång i branschen som marknadsledande i Sverige, säger Åsa Keller, koncernchef i Husvård Group Norden AB.

– Josef och hans team var en inspirationskälla när jag startade Takteam för drygt 8 år sedan. Att nu få välkomna gänget på Tectorius till Husvårdsfamiljen känns otroligt inspirerande och motiverande. Tectorius med stark marknadsposition i Jönköping är perfekt i vår pågående expansion. Jag ser fram emot en spännande tillväxtresa tillsammans med Josef och hans team, säger Anton Cansund, grundare av Takteam.

– Jag är väldigt glad och stolt över att vi lyckats etablera en ny bransch på den svenska marknaden. Att bli en inspirationskälla för andra entreprenörer är roligt att höra. Nu efter en 16 år lång spännande resa har vi lagt en bra grund och går ihop till något större. Genom åren har jag alltid haft en bra relation till Anton. Därför är vi på Tectorius väldigt glada över att fortsätta vår resa tillsammans med Takteam och Husvårdsgruppen, säger Josef Demirel, grundare av Tectorius AB.

 

För ytterligare information kontakta:

Åsa Keller, koncernchef Husvård Group Norden AB: asa.keller.wannem@gmail.com
Anton Cansund, VD Takteam i Sydost AB: anton@takteam.se
Josef Demirel, grundare Tectorius AB: josef@tectorius.se

This site is registered on wpml.org as a development site.