Group Accounting Manager till expansiva Pamica

23-03-2022

Dela på sociala medier

Tjänsten som Group Accounting Manager för Pamica är en tillsvidareanställning i Halmstad och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid. Vi erbjuder även viss möjlighet att arbeta hemifrån om du vill detta.

Om tjänsten

Du erbjuds en utvecklande och självständig tjänst i en koncern som kännetecknas av tillväxt, utveckling och professionalism. Du kommer att få en viktig roll i arbetet med att bygga upp Pamica till nästa fas.

Du blir ansvarig för koncernredovisningen i en koncern med i dagsläget 9 rapporterande dotterbolag/underkoncerner.

På Pamica finns möjligheten för dig som vill vara med från början att skapa rutiner och processer. Du får möjligheten att utveckla och effektivisera rapporteringen i tätt samarbete med CFO och ekonomicheferna i dotterbolagen samt att ta rapporteringen till nästa nivå.

Välkommen med din ansökan till Group Accounting Manager till expansiva Pamica – Poolia

I dina ansvarsområden ingår främst:

• Koncernredovisning inklusive finansiell konsolidering och rapportering (månad, kvartal och årsbokslut)
• Ansvarig för redovisningsfrågor (koncernen tillämpar IFRS)
• Aktivt arbeta med utveckling av processer, rutiner och systemstöd
• Agera stöd till dotterbolagens ekonomichefer i redovisningsfrågor
• Tillsammans med CFO upphandla, köpa in och implementera koncernkonsolideringssystem samt att därefter fungera som systemansvarig för systemet
• Stödja vid finansiell rapportering till ägare, styrelse och ledning
• Tillsammans med CFO planlägga och utföra kvartals-, årsboksluts- samt årsredovisningsarbetet i koncernen
• Tillsammans med CFO koordinera koncernens revision
• Stödja arbetet med uppföljning, budget och prognoser samt ansvara för konsolidering därav
• Moderbolagets redovisning och bokslut
• Kontaktperson mot revisorer och myndigheter
• Intern kontroll ur både ett koncern- och bolagsperspektiv
• Medverka vid förvärvsprocesser och integration
• Analyser och utredningar

Tjänsten rapporterar till CFO.

Vem är du?

Du har en högskoleutbildning med inriktning mot redovisning eller revision.

Vi tror att du minst har 5 års erfarenhet av koncernkonsolidering/-redovisning och av de andra ansvarsområdena som nämns ovan. För tjänsten krävs goda kunskaper i IFRS.

Tidigare erfarenhet från börsbolag och/eller från revisionsbyrå är meriterande.

Du har ett stort systemintresse. Vi ser det som en fördel om du har god kunskap om något av marknadens koncernkonsolideringssystem.

Du pratar och skriver svenska och engelska obehindrat.

För att trivas i denna roll ser vi att du vill jobba i en miljö där affären står i fokus och förvärv och förändring är vardag. Du bör vara strukturerad, självgående, analytisk, noggrann och kommunikativ. Du är trygg i din egen kompetens och en framåtriktad och driven person som främjar ett trivsamt och öppet klimat. Du vågar utmana och arbeta med förändringsledning. Du är affärsmässig och ansvarstagande samt har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. I ditt arbete har du ett öga för detaljerna samtidigt som du har en god överblick över helheten.

Om verksamheten

Pamica är en grupp svenska entreprenörer som med sitt breda nätverk, industriella kompetens och affärsmannaskap deltar aktivt i styrelsearbete och i olika projekt. Vi skapar värde för aktieägare och investerare genom engagemang och kapital i onoterade och finansiellt välmående bolag.

Pamica förvärvar och utvecklar entreprenörsledda bolag med målsättning att skapa fina bolag och hög avkastning till ägarna.

Pamica arbetar aktivt – i nära partnerskap med entreprenören –med att utveckla och coacha investeringar för att skapa förutsättningar för tillväxt, effektivisering, marginaloptimering, organisationsutveckling, uppföljning, tilläggsförvärv och strategisk positionering. Vår primära målgrupp är familjeföretagaren eller ensamföretagaren som står inför en ägarförändring. Bolagen ska vara välskötta och historiskt lönsamma med en tydlig tillväxtagenda.

Koncernen Pamica omsätter ca 1,6 Mdr kr och förvaltar ca 750 Mkr.

Vill du arbeta i en expansiv och framgångsrik koncern som nu går in i ny utvecklande fas? Söker du en tjänst där du vill vara med på en spännande resa och få arbeta med kvalificerad redovisning och utveckling av processer och rutiner? Vill du kunna växa både personligt och professionellt? Då kan detta vara jobbet för dig.

Välkommen med din ansökan till Group Accounting Manager till expansiva Pamica – Poolia så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

This site is registered on wpml.org as a development site.