Beans in Cup plastbantar och fasar ut sina fossila plaster ur engångssortimentet

10-09-2019

Dela på sociala medier

Beans in Cup har, som en av de första leverantörerna inom office coffee-marknaden, inlett sitt arbete med att plastbanta sitt tillbehörssortiment som ett led i att verka än mer hållbart.

Arbetet har precis påbörjats och kommer att fortgå fram tills årsskiftet, då alla tillbehör kommer vara fossilfria, vilket innebär att 2020 inleds helt inom ramarna för företagets hållbarhetsstrategi.

”Det är ett steg i helt rätt riktning för ett företag som Beans in Cup som vill främja en mer hållbar utveckling i alla led. Vi tar ytterligare ett steg för miljön som leder till en lägre klimatpåverkan, och detta är något vi kommer att fortsätta driva i alla våra projekt. Nu hoppas vi att våra kollegor inom branschen följer efter oss” säger Joakim Berg, Produktchef på Beans in Cup.

Beans in Cup, erbjuder idag ett rikstäckande traditionellt sortiment av engångsprodukter vanliga i branschen. Genom vårt prioriterade område, hållbarhet, kommer nu produkter som inte är av förnybar råvara och håller en miljöprofil, fasas ut helt och ett likvärdigt sortiment kommer att erbjudas med alternativa produkter.

”Vi känner ett ansvar då vi vet att stora mängder engångsartiklar hamnar i soporna för förbränning och en del i naturen och skräpar ner. Det är problematiskt eftersom all plast inte återvinns. Ansvarsfull sortimentsutveckling har därför legat högt upp på vår hållbarhetsagenda. Nu ger vi oss in i 2020 med ett engångssortiment som endast är gjort av förnybart, växtbaserat eller återvunnet material” säger Karin Enock, Hållbarhetschef på Beans in Cup.

Godaste kaffet på jobbet

Beans in Cup är en av Sveriges ledande aktörer inom kaffe på kontor och arbetsplatser och passionerade i vår strävan att erbjuda ett bättre kaffe på jobbet. Vi finns på 20 orter från Kiruna i norr till Malmö i syd med cirka 200 anställda.Kaffe är viktigt och vår vision är att det godaste kaffet ska finnas på jobbet. Vi optimerar kaffet på arbetsplatser i hela Sverige. Det gör vi genom professionalism. Vår kunskap och service gör att varje kund får en god upplevelse, både utifrån smak och hållbarhet.

Läs mer på www.beansincup.se

Kontakt: Linda Brandelius. Tel 070-3990757, e-mail: linda.brandelius@beansincup.se

This site is registered on wpml.org as a development site.