Beans Holding förvärvar inCup

03-03-2017

Dela på sociala medier

Beans Holding AB har förvärvat inCup Sweden AB. Genom förvärvet skapas en ny rikstäckande svensk aktör i kaffebranschen med ca 200 anställda och en sammanlagd omsättning om cirka 370 Mkr.

Beans och inCup levererar kaffe-maskiner, kaffe och service till arbetsplatser. Beans Holding, som ägs av Pamica AB tillsammans med de gamla ägarna i Beans och inCup, bildades i samband med att Pamica AB förvärvade Beans i december 2016. Pamica investerar i och utvecklar svenska små och mellanstora företag och inCup är Pamicas fjärde förvärv.

”Vi är väldigt glada över att Beans Holding förvärvar inCup kedjan. Med de två starka varumärkena Beans & inCup ser vi en fantastisk möjlighet att skapa en ännu starkare, rikstäckande aktör från en bra plattform vad gäller tillväxt & lönsamhet.”, säger Jan-Olof Svensson på Pamica.

Beans etablerades i Stockholm 2002 och har sedan dess utökat med Beans Väst (Göteborg), Kaffebönan Handels (Borlänge) och det interna finansbolaget Beans Finans. Beans-gruppen har 43 anställda och omsatte knappt 100 Mkr verksamhetsåret 2016.

inCup bildades 2013 när återförsäljare till Jede gick samman och bildade det nya bolaget inCup Sweden AB. 2016 införlivas ytterligare 6 bolag till inCup Sweden AB. Tillsammans omsatte bolagen ca 270 Mkr verksamhetsåret 2016.

”Beans inCup konceptet bygger på kärnvärden kring Smak, Service & Kvalité samt Miljö och de kompletterar varandra strategiskt mycket bra. Geografiskt kommer gruppen att ha närvaro från Kiruna i norr till Malmö i söder med starka fästen i de flesta regionerna, därmed är förutsättningarna väldigt goda för stark tillväxt”, säger Georg Möller med mångårig erfarenhet från kaffebranschen och investerare i Pamica samt ordförande i Beans inCup – koncernen.

”Det här är ett fantastiskt spännande steg i vår utveckling. Efter att ha utvecklat verksamheten tillsammans sedan 2013 kom vi fram till att vi behövde ta ytterligare ett stort steg för att nå den nivå vi önskar. Genom att både gå samman med en tidigare respekterad konkurrent, som delar våra värderingar och samtidigt få en finansiellt stark ägare ser vi stora möjligheter att utvecklas. Som småföretagare och entreprenörer uppskattar vi dessutom att få in en finansiell ägare som har egen erfarenhet från aktivt entreprenörskap”, säger Jan Larsen, VD på inCup Sweden AB.

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Pamica AB
Jan-Olof Svensson
073-373 00 80

Beans AB
Rikard Hammar
070-321 69 50

Beans Holding AB
Georg Möller
070-590 06 75

inCup Sweden AB
Jan Larsen
070-545 00 36

Fakta om:

inCup Sweden AB

InCup bildades 2013 när återförsäljare till Jede gick samman och bildade det nya bolaget inCup Sweden AB.  2016 införlivas 6 franchisetagare till inCup Sweden AB. Tillsammans omsatte de 19 bolagen som ingår i gruppen 270 Mkr verksamhetsåret 2016.

InCups affärsidé är att vara en av de stora aktörerna inom ”fika på jobbet”. Detta uppnås genom att vara ett självklart rikstäckande alternativ med välsmakande och fungerande konceptlösningar som anpassas efter lokala önskemål. Detta säkras genom de högt ställda interna kraven där varje lokalt kontor skall ha Barista utbildad personal för att uppnå vårt brandstatement ”GODASTE KAFFET FINNS PÅ JOBBET”. inCup arbetar och verkar för en mätbart bättre miljö genom vårt koncept inCup & Jordklotet och stöd till Solvatten projektet.

Beans AB

Beans AB etablerades i Stockholm 2002 och har sedan dess utökat med Beans Väst AB (Göteborg), Kaffebönan Handels AB (Borlänge) och det interna finansbolaget Beans Finans AB. Beansgruppen har 43 anställda och omsätter knappt 100 Mkr 2016.

Personalens kunskap om kaffe, kaffemaskiner, kundbehov och smak har varit en av två dominerande framgångsfaktorer sedan starten. Konceptet Garanterad Smak är under ständig utveckling och utgör stommen i Beansgruppens mycket höga kundnöjdhet. Kvitton på detta är, förutom de årliga kundenkäterna, bland annat guld eller silver i Coffee Professionals Cup 2013-2015 och nordisk mästartitel i Coffee Professionals Cupping Championship 2016.

År 2007 inledde Beans ett extraordinärt miljöarbete i syfte att bli ledande även inom detta område. Klimatpåverkan minimeras i alla led Beans är verksamma inom. Den mäts kontinuerligt och utmanas ständigt. Sedan starten har klimatpåverkan från verksamheten reducerats med ca 2/3-delar. Den del som blir kvar klimatkompenseras varje år. Sedan 2009 kompenseras även den påverkan som kundernas kaffemaskiner genererar i form av elförbrukning. Beans var finalist i Swedbanks Hållbarhetspris 2010 och Beansgruppen är miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Pamica

Pamica är en grupp av svenska entreprenörer som med sitt breda nätverk tillför industriell kompetens och affärsmannaskap genom aktivt ägande i styrelsearbete samt olika typer av projekt. Pamica skall skapa värden för ägare och investerare via investeringar i onoterade, mogna tillväxtföretag. Alla personer anslutna till Pamica har dokumenterad bakgrund av investeringar, som företagare och/eller aktivt ägande i familjeföretag.

Pamica har sedan starten 2016 genomfört 4 investeringar; Beans AB, Safe Solution AB, Absortech International AB samt inCup Sweden AB.

This site is registered on wpml.org as a development site.