Årets unga företagare i Kalmar 2020 är Anton Cansund och Billy Lansdowne som driver Takteam i Sydost.

03-06-2021

Dela på sociala medier

Företaget skrev sin första kundorder 2015. Förra året omsatte Takteam Sydost 50 miljoner kronor och har 27 heltidsanställda. Nu prisas grundarna Anton Cansund och Billy Lansdowne som Årets unga företagare i Kalmar.

En delegation från Företagarna och Länsförsäkringar i Kalmar län dök på onsdagen upp på företagets kontor med blommor, diplom, statyett och tårta.– Det här hade vi inte en aning om. Vi blev tagna på sängen. Men jättekul är det att få det här priset – det första vi fått, säger Billy Lansdowne.

Anledningen till att Takteam-grundarna prisas handlar om en exceptionell utveckling av företaget. Sedan starten 2015 har man nu gått till en omsättning på 50 miljoner kronor och har 27 heltidsanställda. Under högsäsong, som nu, står mellan 45 och 50 personer på lönelistan.

– Framgångsreceptet har varit att satsa på en sak och sedan göra det så bra vi kan, säger Anton Cansund.

Företaget har specialiserat sig på tvätt och målning av takpannor. Förra året hade Takteam 1 400 privatpersoner i kundstocken.

– Pandemin har inte påverkat oss utan vi har haft fullt upp. Folk som inte reser renoverar sina hus i stället. En del har insett att man kan tvätta och måla taket till en billigare kostnad än att lägga nytt, säger Billy Lansdowne.

Stort grattis till Takteam gänget, vilken otroligt fin utmärkelse!

 

This site is registered on wpml.org as a development site.