Absortech bryter ny hållbar mark!

20-04-2021

Dela på sociala medier

Den globala ledaren inom förebyggande av fuktskador tillkännagav idag en koldioxidneutral version av dess flaggskepp Absorpole®. Det är ett stort steg för att driva industrin framåt när det gäller hållbarhet, och har till stor del möjliggjorts av Absortechs kompetens och kontinuerliga investeringar i FoU för att tillhandahålla mer hållbara och effektiva industriella avfuktare.

Den ursprungliga Absorpole® har skyddat transporter i 25 år. Den nya versionen är tillverkad av återvunnet material, men dess hållbarhetsprofil når längre. Absortech har optimerat frakt från leverantörer för att minska transportutsläppen samt minskat koldioxidutsläpp genererat från produktion.

Egenskaper hos den nya Absorpole®:

Avfuktarens klimatpåverkan minskas med 60% tack vare de nya egenskaperna:

  • Den karakteristiska blå uppsamlaren är nu ljusgrå och tillverkad av 100% återvunnen plast, ett material med lägre koldioxidavtryck än den tidigare PE-plasten. Genom att inte färga plasten underlättas återvinningsprocessen efter användning samt att onödiga kemikalier undviks.
  • Den grå delen är också tillverkat av återvunnet material, ett material med 60% mindre CO2-fotavtryck än vanlig PP-plast.

Även om den nya versionen av Absorpole® skiljer sig på så många sätt från sin föregångare, kommer den att ha samma enastående absorptionskapacitet och starka och hållbara konstruktion. Förändringarna i nya Absorpole® kommer att vara en lättnad för miljön. Den nya versionen av denna avfuktare är den första koldioxidneutrala alternativet på marknaden för industriella avfuktare.

Klimatkompensation

Alla oundvikliga koldioxidutsläpp relaterade till produktion och material av nya Absorpole® har beräknats och klimatkompensarats för. Joakim Carlsson, COO på Absortech Group, förklarar konceptet:

Även om Absorpole® nu är optimerad för att ha ett lägre koldioxidavtryck genereras en del CO2 under produktresan. Ett fristående forskningsinstitut, IVL Svenska Miljöinstitutet, har beräknat det exakta koldioxidavtrycket för en Absorpole så att vi kan kompensera för varje kilo koldioxid som genereras vid inköp och tillverkning av produkten genom att stödja hållbara utvecklingsprojekt som leder till CO2-minskning ”.

Projekten som Absortech Group har valt att stödja är ett ”Climate +” Gold Standard-projekt. Det här är projekt som ger fördelar för klimatskydd, lokalbefolkningen och ekosystem. Återplantering av skog i Etiopien är det första projektet som Absortech kommer att stödja.

Introduktion av R-to-R: en omvänd logistiklösning

Absorpole® är extremt lätt att återvinna och återanvända tack vare hur den är tillverkad. Absortech kommer att utnyttja detta och erbjuda kunderna möjlighet att bli en del av en cirkulär, hållbar logistiklösning.

I Europa kommer Absortech uprätta upphämtningsställen där kunderna kan skicka uppsamlad saltlösning (den absorberade fukten) och den ljusgråa uppsamlaren. Konsoliderade transporter kommer att ske från upphämtningsställena tillbaka till Absortechs i Falkenberg, och kvalitetsgodkända uppsamlare kommer att tvättas och återanvändas för att producera nya Absorpole®.

Absortech kommer att kompensera kunder som deltar i R-to-R-programmet genom att antingen kreditera en procentandel av den ursprungliga inköpskostnaden eller genom att investera lika mycket i ett Gold Standard-projekt.

Alternativt kan kunder enkelt separera delarna och återvinna dem.

Tar ansvar för miljön

”Medvetenheten om miljöeffekterna inom försörjningskedjan ökar inom alla företag. Flera olika intressenter, inklusive konsumenter, uppmanar industrier att bli hållbara. Vi har anammat den här kulturen och vill erbjuda våra kunder en lösning som hjälper dem att uppnå sina hållbarhetsmål. Hållbarhet är ett nyckelområde för Absortech framöver, med den uppgraderade Absorpole® som ett första bevis på vårt engagemang. Dessutom lyfter R-to-R-lösning hållbarhet inom logistik till en ny nivå. Snart kommer vi att kommunicera ytterligare nyheter inom hållbarhet ”, säger Rikard Kanmert, VD för Absortech Group.

Absortech Group har valt hållbarhetsvägen för 2021 och framåt. Företaget, med ett ISO 14001:2015-certifierat miljöledningssystem, har åtagit sig att tillhandahålla bättre och mer effektiva lösningar till kunderna och samtidigt minimera koldioxidavtrycket i deras leveranskedja och logistikprocesser. Nya Absorpole® hjälper företag att bli mer hållbara, minska sina totala koldioxidutsläpp och skydda miljön.

För mer information om nya Absorpole®, vänligen kontakta:
Joakim Carlsson, COO Absortech Group, Joakim.Carlsson@absortech.com

Besök Absortech Groups webbplats https://absortech.com/en/ eller följ Absortech Group på LinkedIn för mer information.

https://absortech.com/en/absorpole-carbon-neutral/

This site is registered on wpml.org as a development site.