Absortech är en av Nordens topp 50 ”Sustainability Game Changers”

24-05-2021

Dela på sociala medier

"Megadeals Advisory" och "We Don't Have Time" har publicerat en ny rapport där de utser de 50 bästa företagen från de nordiska länderna som har beprövade innovationer med en betydande inverkan på koldioxidutsläpp och andra föroreningar. De kallar dem "Sustainability Game Changers".

Klimatkrisen är en brådskande fråga och de organisationer som publicerade rapporten känner till den. Enligt dem finns det ingen tid att vänta på nystartade företag att utveckla sina projekt, utan det är mer effektivt att skala redan befintliga företag och innovationer. Båda arrangörerna ringer för att investera och stödja de 50 börsnoterade företagen som skapar en bättre plats.

Hållbarhet är den nya drivkraften hos många företag. Slutanvändare kräver mer hållbara alternativ och företag. Leverantörer börjar vidta åtgärder för att minska deras koldioxidavtryck och deras klimatpåverkan.

”Absortech har valt att vara en pionjär inom hållbarhet inom sektorn för förebyggande av fuktskador. Våra torkmedel och våra lösningar kan hjälpa till att minska avfallet orsakat av fuktskador och minska transportens miljöpåverkan. Våra kunder, arbetare och regeringar kräver att vi erbjuder hållbara lösningar. Alla företag 2021 har ett åtagande gentemot samhället att vara hållbara och hjälpa världen att nå koldioxidutsläppsmålen. Vi är glada att vara en riktig Game Changer ”, säger Rikard Kanmert, VD Absortech Group.

Rapporten från Megadels Advisory och We Don’t Have Time har inkluderat Absortech på grund av kapaciteten att minska avfallet under containertransporter med så lite som 50-100 euro per container, med en lösning som är tio gånger effektivare än andra alternativ på marknaden. Lösningar som redan har visat sig hjälpa vissa marknadsledande företag att spara upp till 5 ton plast och 15-20 ton koldioxidutsläpp.

”Om Absortech kunde implementera sin lösning globalt skulle det minska koldioxidutsläppen med 15 543 ton per 500 000 containrar”, står det i rapporten.

Läs mer om rapporten här: https://megadeals.com/sustainability/

This site is registered on wpml.org as a development site.