Pamica Group förvärvar Nordens marknadsledande flytt- och relocationskoncern – Alfa Mobility

26-06-2023

Dela på sociala medier

Pamica Group har idag ingått aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av samtliga aktier i Alfa Scandinavia AB (’’Alfa Mobility’’/’’Koncernen’’), som tillhandahåller globala relocationtjänster. Alfa Mobility erbjuder offentliga verksamheter, internationella företag och privatpersoner en bred portfölj av tjänster inom Immigration, Relocation och Move. Verksamheten har kontor på nio orter i Norden, däribland Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Koncernens nettoomsättning uppgick under 2022 till 636 miljoner kronor.

”Alfa Mobility har uppvisat en stark tillväxt i sin nisch de senaste åren och har positionerat sig som marknadsledare i Norden. Vi ser fram emot att i ett nära partnerskap med Alfa Mobilitys ledning och anställda bidra till Alfa Mobilitys fortsatta utveckling genom att tillföra ytterligare industriell kompetens, ett aktivt styrelseengagemang samt ett brett industriellt nätverk”, kommenterar Jan-Olof Svensson, VD för Pamica Group.

Pamica Group förvärvar små och medelstora bolag, utvecklar dem tillsammans med framgångsrika entreprenörer, gör dem uthålligt framgångsrika och skapar därmed värde och välstånd. Koncernen har en evig ägarhorisont med höga tillväxtambitioner – genom organiskt tillväxt, tilläggsförvärv och genom att öka antalet plattformsbolag.

”Vi ser mycket fram emot att nu, med Pamica Group som ägare, ta Alfa Mobility till nästa nivå i vår utveckling. Pamicas modell innefattar nära partnerskap med ledningarna i ägda bolag, vilket kommer att ge oss på Alfa ett starkt stöd och nya möjligheter för expansion och fortsatt förstärkning av positionen som marknadsledare i Norden”, säger Annika Roupé, CEO Alfa Mobility.

”Vi har under våra år som ägare utvecklat Alfa Mobility till en stark nordisk aktör och bolaget har nu vuxit ur vår investeringsprofil. Det känns väldigt bra att lämna över stafettpinnen till Pamica Group som kommer stödja bolaget i dess fortsatta tillväxt och ta bolaget till nästa nivå”, kommenterar Stefan Engdahl VD för MIDAQ.

Transaktionen kräver, utöver sedvanliga godkännanden, godkännande av Konkurrensverket. Tillträde kommer ske i samband med att ovan nämnda godkännanden har erhållits.

This site is registered on wpml.org as a development site.