Pamica Group förvärvar IM Vision

02-10-2023

Dela på sociala medier

Halmstadsbaserade Pamica Group, en framstående aktör inom förvärv och långsiktig företagsutveckling, meddelar idag sitt köp av IM Vision, en ledande svensk leverantör av LED-skärmar för användning inom- och utomhus. Genom förvärvet av IM Vision önskar Pamica skapa förutsättningar att stötta bolaget på dess tillväxtresa i Norden, såväl organiskt som genom förvärv.

”Vi är glada och ödmjuka inför att IM Visions framgångsrika grundare och VD Ivan Martic valt Pamica som ny ägare och imponerade av vad han åstadkommit så här långt. Det är därutöver inspirerande att Leif Liljebrunn tagit sig an rollen som arbetande styrelseordförande. Kombination av Ivans enorma driv och entreprenörskap och Leif Liljebrunns erfarenhet som VD för ZetaDisplay under 10 år, då han skapade den näst störst aktören i Europa i branschen, skapar utmärkta förutsättningar för en intressant tillväxtresa”, kommenterar Jan-Olof Svensson, VD Pamica Group.

IM Vision grundades för 10 år sedan av Ivan Martic i Jönköping och har sedan dess utvecklats till en marknadsledare inom uthyrning och försäljning av LED- lösningar för fasta installationer och events med skärmar som är upp till 1 200 kvadratmeter stora. Kunderna återfinns i ett stort antal branscher, inom underhållning, fritidsindustri, bilindustri, detaljhandel, fastigheter och gym.

”Genom att Pamica kommer in som ägare kombinerar vi en gemensam entreprenöriell kultur med struktur och finansiell förmåga. Samtidigt är det en styrka att ha med Leif Liljebrunn med sin branscherfarenhet från att bygga tillväxt inom Digital Signage i Norden – för att sedan växa ut i Europa. Vi verkar på en marknad som erbjuder stor flexibilitet och interaktivitet för kommunikation och marknadsföring, där LED-teknologin idag skapar enorma möjligheter”, kommenterar Ivan Martic.

IM Vision, med huvudkontor i Jönköping, uppvisade 2022 en omsättning om drygt 32 miljoner med god lönsamhet.

This site is registered on wpml.org as a development site.