Pamica Group förvärvar Freys Express

11-10-2023

Dela på sociala medier

Halmstadsbaserade Pamica Group, en framstående aktör inom företagsförvärv och utveckling, tillkännager idag sitt köp av Freysgruppen AB som drivs under varumärket Freys Express. Freys Express är en ledande svensk leverantör av flyttjänster, med fokus på kontorsflyttar för B2B-kunder och en nettoomsättning som under 2022 uppgick till drygt 300 miljoner kronor. Genom förvärvet stärker Pamica Group sin ledande position inom relocation- och flyttbranschen.

”Förvärvet markerar ett strategiskt steg för Pamica Group att utöka vår närvaro och bygga en starkare grupp företag inom relocation- och flyttbranschen, både i Norden och globalt,” säger Jan-Olof Svensson, CEO Pamica Group.

Pamica Group äger sedan tidigare Alfa Scandinavia, som under varumärket Alfa Mobility är ledande inom internationell flytt, omlokalisering och immigrationstjänster i 150 länder. Verksamheten uppvisade under 2022 en nettoomsättning om 636 miljoner kronor. Ambitionen är att över tid integrera Freys Express i Alfa Scandinavia och dra nytta av Alfa Mobilitys och Freys Express styrkor genom korsförsäljning och synergier inom gemensamma system.

“Förvärvet befäster ytterligare Alfa Mobilitys position inom den internationella flyttjänstesektorn och ökar våra förutsättningar för fortsatt tillväxt ytterligare. Tillsammans med Pamica och Freys Express ser jag fram emot att fortsätta stärka gruppens position på den nordiska marknaden” kommenterar Annika Roupé, CEO Alfa Scandinavia.

Freys Express och Alfa Mobility behåller sina välkända varumärken och får möjlighet att växa inom sina specifika expertområden. Alfa Mobility kommer att fokusera på sin internationella verksamhet samtidigt som man utvecklar lokal produktionskapacitet för att diversifiera tjänsteutbudet.

Freys Express stärker sin position som en heltäckande leverantör på den nordiska marknaden och säkrar tillväxt och långsiktigt ägarskap.

”Det är med stor spänning som vi ser fram emot Freys Express fortsatta utveckling och expansion, nu med Pamica Group som ny ägare. Inom Freys Express ser vi stora möjligheter att, med den kompetens och erfarenhet som Pamica besitter, fortsätta att utveckla den ledande roll vi har idag på flyttservicemarknaden,” säger Kent Hofmann, CEO Freysgruppen AB.

This site is registered on wpml.org as a development site.